Soppan!
Jag har blivit en soppoman. Kunde jag skulle jag äta soppa typ varje dag, i alla möjliga smaker. När jag var i New york före jul åt jag en tomat- och basilikasoppa som var bland det godaste jag ätit. Har inte kunnat släppa den riktigt, så igår fick jag för mig att googla på om det kanske finns något recept på en liknande soppa på nätet. Det var visst fler än jag som tyckte den var god, för jag hittade ett recept som hade den restaurangens soppa som utgångspunkt! Och det smakar faktiskt precis som den! Muuuuuuums!! Kände att jag måste dela med mig av detta fantastiska recept!
Cosi Tomat och Basilika Soppa
(4 port)
1 matsked oliv olja
3 viktlöksklyftor, pressade
1 (6 oz.) burk tomatpuré (skulle tippa på ungefär en halv tub)
1 (28 oz.) burk krossade tomater (typ två svenska burkar på 400 gram)
2 cups matlagningsgrädde, uppvärmd
¼ cup färsk basilika, hackad
2 tsk socker
1 tsk vitlökspulver
¼ tsk vitpeppar
Salt
Hetta upp oljan i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlöken, rör ofta. Häll i tomatpurén, rör om och låt fräsa i 30 sekunder. Tillsätt krossade tomater, täck med lock och låt sjuda på svag värme i 15 minuter. Ta bort från värmen och låt svalna lite. Kör med stavmixer tills soppan är slät (det hoppade jag över eftersom jag inte har någon mixer, det blev gott ändå). Häll i den varma matlagningsgrädden, färsk basilika, socker, vitlökspulver, vitpeppar och salt efter behag.
Servera med en varm smörgås.

Alltså, ni borde verkligen prova det här receptet. Sååå gott, och plättlätt att laga. Här i USA är krossade tomater värsta lyxmaten (dyrt!), men i Sverige är det ju tokbilligt så det är ju ett plus till.
Eftersom mina skolböcker inte kommit på posten ännu så har jag en ledig kväll. Inget bra på tv heller, så det blir att krypa ner i sängen och läsa Water for elephants. Har inte kommit så långt än, men hittils gillar jag det jag läser. Jag får passa på att njuta lite av lugnet före stormen när skolan drar igång på allvar :)
Cosi Tomat och Basilika Soppa
(4 port)
1 matsked oliv olja
3 viktlöksklyftor, pressade
1 (6 oz.) burk tomatpuré (skulle tippa på ungefär en halv tub)
1 (28 oz.) burk krossade tomater (typ två svenska burkar på 400 gram)
2 cups matlagningsgrädde, uppvärmd
¼ cup färsk basilika, hackad
2 tsk socker
1 tsk vitlökspulver
¼ tsk vitpeppar
Salt
Hetta upp oljan i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlöken, rör ofta. Häll i tomatpurén, rör om och låt fräsa i 30 sekunder. Tillsätt krossade tomater, täck med lock och låt sjuda på svag värme i 15 minuter. Ta bort från värmen och låt svalna lite. Kör med stavmixer tills soppan är slät (det hoppade jag över eftersom jag inte har någon mixer, det blev gott ändå). Häll i den varma matlagningsgrädden, färsk basilika, socker, vitlökspulver, vitpeppar och salt efter behag.
Servera med en varm smörgås.

Alltså, ni borde verkligen prova det här receptet. Sååå gott, och plättlätt att laga. Här i USA är krossade tomater värsta lyxmaten (dyrt!), men i Sverige är det ju tokbilligt så det är ju ett plus till.
Eftersom mina skolböcker inte kommit på posten ännu så har jag en ledig kväll. Inget bra på tv heller, så det blir att krypa ner i sängen och läsa Water for elephants. Har inte kommit så långt än, men hittils gillar jag det jag läser. Jag får passa på att njuta lite av lugnet före stormen när skolan drar igång på allvar :)
Kommentarer
Postat av: Anonym
Mmmm, ser smaskens ut!
Trackback